1
|
Nasi Ambeng
| Galeri (Imej) | Makanan tradisi masyarakat Jawa. Menu Nasi Ambeng mengandungi nasi puith, ayam dimasak kicap, mee goreng, sayur goreng Jawa. |
2
|
Burasak
| Galeri (Imej) | Sejenis makanan masyarakat Bugis di Johor, diperbuat daripada nasi beras wangi. Bagi masyarakat Bugis burasak dimakan dengan Asam Pedas. |
3
|
Melapah
| Galeri (Imej) | Gotong royong melapah daging lembu dalam penyediaan memasak Nasi Daging, Pendang, Kedah sempena program Kembara Bahasa 2015 di Kedah. |
4
|
Antara ramuan memasak Nasi Daging
| Galeri (Imej) | Penyediaan ramuan Nasi Daging, Pendang, Kedah |
5
|
Cara Memasak Nasi Daging
| Galeri (Imej) | Memasak Nasi Daging sempena program Kembara Bahasa 2015, Pendang, Kedah |
6
|
Nasi Daging
| Galeri (Imej) | Nasi Daging Pendang, Kedah. Kembara Bahasa 2015 |
7
|
Cara Memasak Wajik Sirat
| Galeri (Imej) | Memasak kuih Wajik Sirat di Kampung Serting Ihir, Negeri Sembilan. Kembara Bahasa 2015. |
8
|
Manisan Wajik Sirat
| Galeri (Imej) | Wajik Sirat, pencuci mulut dan manisan (Kampung Serting Ihir, Negeri Sembilan). Kembara Bahasa 2015. |
9
|
Kuih Bohong
| Galeri (Imej) | Kuih Bohong, makanan tradisional masyakarat daerah Jempol, Negeri Sembilan. |
10
|
Kuih Ketayap
| Galeri (Imej) | Kuih Ketayap, Kembara Bahasa 2015, Jempol, Negeri Sembilan. |